Wij zijn gesloten van 10 tot en met 17 april 2024.

Resultaat

Locatie: Europa

Land: Brussel

Type Gebouw: Gemiddeld Residentieel

Type Glas: Enkel glas – Helder

Type raamfolie: Dark reflecterend (binnen)

Mijn kennis

Webdesigner
Voortgangsbalk
0%

Voeg je koptekst tekst hier toe

Vermindering van energie verbruik
Geschat jaarlijks gebruik van elektrische energie (kWh)
basislijn / raamfolie aangebracht

 

Energie besparing bij koeling

Totaal geschatte jaarlijkse reductie van koelenergie

Verbruik van koeling van gebouwen bespaard (procentueel)

Besparingen per vierkante meter [kWh/m²]

 

Koolstofuitstoot vermeden
Geschatte jaarlijkse vermeden koolstofemissies

Aantal boomzaailingen dat gedurende 10 jaar is gekweekt (aantal)

Jaarlijkse CO²-uitstoot vermeden (aantal) kg

 

 

 

Vrijwaring:

1. Alle ruiten die voor energiesimulatie worden gebruikt, zijn gehard.    
2. Het presenteren van de prestaties van een bepaalde raamfolie op een specifiek type beglazing in deze analyse vormt geen bewijs dat de folie geen potentieel risico met zich meebrengt voor thermische breuk van de beglazing waarop deze is geïnstalleerd.
3. Elke film moet worden gecontroleerd op compatibiliteit op het glasoppervlak waarop deze moet worden aangebracht voordat deze wordt aangebracht.
4. De resultaten van de energiesimulatie omvatten niet de energiekosten voor verwarming en/of berekeningen van de CO2-uitstoot die kunnen voortvloeien uit het installeren van de raamfolies.
5. De energieanalyse is rechtstreeks het resultaat van het gebouwtype, de mondiale locatie en de specifieke gebouwsystemen die zijn gekozen om deze simulatie te gebruiken. Elke verandering in de systemen kan de resultaten veranderen.
6. Neem contact op met technisch personeel van Avery Dennison in uw regio om een ​​energiesimulatie uit te voeren voor een specifiek project.

Graag een berekening maken voor een andere situatie?

 

Energie Besparing Calculator

Zonwerende Folie

Raamfolies zijn een belangrijke oplossing om de energie-efficiëntie en duurzaamheid te vergroten.

Probeer onze op maat gemaakte calculator om de geschatte voordelen te zien die u kunt ontvangen met onze raamfolieoplossingen.

Type gebouw

kies het gewenste gebouwtype

 
 

Gesimuleerd gebouw:  in totaal 2 verdiepingen, met een geconditioneerd vloeroppervlak van 1.700 m² / 160 m², raam-tot-muur (%WWR) verhouding van 20%, raambeglazingsoppervlak van 12 m² / 1,10 m², in totaal 16 ramen per verdieping, met een totaal glasoppervlak van 35,2 m²

 

Gesimuleerd gebouw:  in totaal 3 verdiepingen, met een geconditioneerd vloeroppervlak van 2500 m², raam-tot-muur (%WWR) verhouding van 20%, raambeglazingsoppervlak van 1,38 m², in totaal 68 ramen per verdieping, met een totaal glasoppervlak van 281,5 m²

Type beglasing

Selecteer uw beglazingstype

 • enkel glas helder
 • dubbel glas helder
 • dubbel glas getint
 • dubbel glas low E

Selecteer het gewenste type raamfolie

 • clear
 • medium
 • dark
 •  

Krijgt u het ook warm van de stijgende temperaturen en hoge energieprijzen?

Verbruikt u energie om uw woning te koelen en vreest u hierdoor een te hoge energiefactuur? 

Wat als wij binnen een week een complete, betaalbare en snelle oplossing kunnen bieden? 

Wenst u een vrijblijvende opmeting door onze hittepreventie adviseur!

Bezorg ons u gegevens en wij contacteren u zo snel mogelijk om een afspraak in te plannen.

Naam(Required)

Het hele jaar door een ideale temperatuur met isolerende raamfolie

Van onze zonwerende folie heeft u niet alleen in de lente en de zomer profijt. Door de reflecterende en isolerende eigenschappen van de folie houdt u in de winter de warmte namelijk binnen. Deze folie kan uw isolatiewaarde tot wel 45% verbeteren. Hiermee bespaart u een hoop op uw energierekening en het is natuurlijk een stuk beter voor het milieu. 

Onze warmtewerende raamfolie is geschikt voor ramen van elke afmeting en wordt professioneel geplaatst.

Beschikbaar in 3 tinten

Clear

Zeer transparant en houdt 50% van de warmte buiten

Medium

Iets donkerdere tint en houdt 65% van de warmte buiten

Dark

De donkerste tint uit het gamma houdt 80% van de warmte buiten

Zonwerende folie beschermt tegen warmte en UV-straling

Tijdens de lente en zomer maanden kan de temperatuur in sommige ruimtes hoog oplopen. Dit komt door zonnestralen die door raampartijen makkelijk naar binnen schijnen. Vooral ramen met enkel glas laten erg veel zonnestralen door, maar ook in ruimtes met dubbele beglaasde HR, HR+, HR++ en HR+++ ramen kan het soms snikheet worden.

Verschillende soorten zonwerende raamfolie 

Er bestaan 2 verschillende soorten warmtewerende raamfolies: neutrale en spiegelende zonwerende folie. De neutrale raamfolie is leverbaar in een lichte, middel en donker getinte variant. De spiegelende folie kent daarentegen alleen een licht getinte variant, maar er zijn wel verschillende varianten wat betreft warmtereductie. Deze kunnen van 50% tot zelf 80% van de warmte buitenhouden. Dit komt door de speciale UV-absorberende eigenschappen, die de warmte voor een groot deel tegenhoudt. Hierdoor dient deze zonwerende raamfolie ook nog eens als isolatiefolie.

Kom het zelf testen in onze belevingsruimte!

Wil je het graag eerst zelf zien en dan geloven?

Dat kan! Wij hebben in onze belevingsruimte verschillende meet apparatuur om te kunnen voelen en zoen hoe sterk deze zonwerende folie de warmte kan tegen houden.

Vaak Gestelde Vragen

Beide opties zijn mogelijk. Het hangt af van de situatie en waarbij de klant het best geholpen is. Daarom denken we graag altijd even samen mee! Contacteer ons vrijblijvend om de beste oplossing te vinden.

Dat hangt er wat van af. Wanneer we dit aan de binnenkant plaatsen zal dit alvast minder of niet in contact komen met hagel, neerslag, sneeuw en dergelijke, waardoor de levensduur al groter is dan wanneer dit aan de buitenkant geplaatst zou worden.

Je krijgt alvast 10 jaar garantie op dit product.

Dat zal in elke woning anders zijn, omdat je nooit in dezelfde situatie zit. De ene heeft airco, andere soort beglazing, heeft een goed of slecht geïsoleerde woning, … een echt cijfer kan je hier dus niet op plakken. Ook voor deze vraag luisteren we graag naar de huidige situatie om een zo goed mogelijk beeld te kunnen schetsen als oplossing.

Als je niet weet dat er folie op het raam geplaatst werd, ga je dit niet zien. Als je van dichtbij naar het glas gaat kijken en naar de randen gaat kijken, zal je heel misschien het randje van de folie zien. De folie zal steeds op 1-2 mm van de rand afgesneden worden, maar dan nog valt dit niet op.

We raden alvast aan om de folie te laten plaatsen. Het is pas na dit een paar keer te doen dat dit zeer vlot gaat. 

De lichtste tint zal zeer weinig inkijk wegnemen, de donkerste tint al wat meer. Maar ook hier hangt dit af van de situatie. Is er raamdecoratie, brand er licht binnen, type glas, … Vraag gerust meer info en we bezorgen je graag enkele kleine samples die je als test op het raam kan plaatsen. Alleen zo ben je zeker van het resultaat.

Neen. Zonwerende folie dient steeds over het volledige glas van het raam gekleefd te worden om het risico om een thermische breuk te vrijwaren.

De ramen met zonwerende folie kan je reinigen, net zoals je anders je ramen proper maakt.

Het enige waar je misschien kan op letten is dat je geen krassen maakt met een scherp voorwerp.

Dat kan zeker. Standaard is de rolbreedte van deze folies 152 cm. Bij sommige types is een rol van 180 cm ook mogelijk. Indien de hoogte en breedte toch groter zou zijn, kunnen we 2 delen naast elkaar plaatsen. Een mogelijke naad zal steeds zo klein mogelijk zijn om dit niet te laten opvallen.

Bij zonwerende folie die langs de buitenkant van het raam gekleefd wordt is dit zo goed als onmogelijk.

Bij zonwerende folie die langs de binnenkant gekleefd wordt, dienen we hier wel rekening mee te houden. De folie waarmee wij werken is ontwikkeld met de laatste technologie waarbij de kans op een thermische breuk veel kleiner is dan vroeger.

Wij controleren steeds welke folie de juiste garantie biedt op het type raam van de klant.

Neen, door verschillende soorten te gebruiken op eenzelfde raam zou de warmte opname op het glas anders kunnen zijn dan voorzien, wat het risico verhoogt op een thermische breuk.

We hebben de verschillende soorten steeds in stock in ons magazijn. Het is enkel met onze agenda/planning waarmee we rekening moeten houden. De uitvoering van onze projecten gebeuren steeds tussen de 2 a 8 weken.

Dat kan zeker. Zonwerende folie kan worden verwijderd zonder blijvende sporen. Er kunnen wat lijmresten op het raam zitten, maar die kunt u er gemakkelijk afwassen.

Zonwerende folie laat altijd nog licht door en kan dus niet gebruikt worden om een ruimte volledig te verduisteren. 

Dit wordt aangebracht door middel van water en zeep.

We starten met het grondig reinigen van de ramen door middel van een ontvetter en het schrapen van het glas.

Vervolgens gaan we de ramen nat maken met een mix van water en zeep. De folie wordt aangebracht en het water wordt dmv een aftrekker weg getrokken vanonder de folie.

Om af te sluiten snijden we de overtollige folie aan de randen af en reinigen we voor een laatste keer het raam.

Ja, maar we dienen rekening te houden met het type glas en of dit al dan niet aan de binnen of buitenkant geplaatst dient te worden.

Voor koepels is dit niet mogelijk. Bolle koepels kunnen niet voorzien worden van zonwerende folie omwille van het dubbel gekromde oppervlak.

De folie die langs de binnenkant gekleefd wordt heeft een licht isolerende functie. De opgewekte warmte zal minder snel verloren gaan langs de ramen.

Ja. Het is geen probleem om deze folies te gebruiken in een badkamer of keuken.

Waterbelletjes die zich na de plaatsing kunnen vormen zullen ook weer zelf verdwijnen.

Tijdens de plaatsing maken we gebruik van (veel) water. Het water wordt wel weggetrokken met een aftrekker maar de vele minuscule en onzichtbare druppeltjes die achter blijven kunnen zich na een korte periode bij elkaar gaan ophopen, waardoor je waterbellen kan gaan opmerken. Deze zullen na verloop van tijd (enkele uren tot dagen) vanzelf verdampen en verdwijnen.

Best om dit gewoon te laten rusten.

Heb je na verloop van enkele weken toch nog belletjes, mag je ons steeds contacteren voor controle. 

Vroeger had zonwerende folie die langs binnen gekleefd werd zeer weinig effect en was zonwerende folie die langs buiten gekleefd wordt veel beter.

De laatste technologie heeft dit wel veranderd.

Zonwerende folie (binnenkant van het raam)

Voordelen:

 • Kan snel en gemakkelijk geplaatst worden (ook op hogere verdiepen – geen nood aan een lift of dergelijke)
 • Je bent niet afhankelijk van het weer. (regen, wind, storm, …)
 • Fijnere afwerking
 • Goedkoper ten opzichte van folie die je aan de buitenkant kleeft.

Aandachtspunten:

 • Warmtewering is iets minder effectief tov de folie die je buiten kleeft, al is dit in de meeste gevallen zo goed als te verwaarlozen.
 • Er dient rekening gehouden te worden met het type glas.

Zonwerende folie (buitenkant van het raam)

Voordelen:

 • Warmtewerende functie is iets beter tov folie die aan de binnenkant gekleefd wordt.
 • Kan toegepast worden op alle ramen

Aandachtspunten: 

 • Plaatsing is afhankelijk van het weer. (het mag niet regenen, sneeuwen, geen of weinig wind, mag niet te warm zijn of in vlakke zon geplaatst worden).
 • Een geplande plaatsing zal geannuleerd en verzet worden wanneer de temperatuur onder 10°C of boven 25°C voorspeld is.
 • Afwerking is minder fijn omdat er steeds vuil kan vliegen tussen het glas en de folie bij plaatsing.
 • Ramen op hogere verdiepingen kunnen vaak enkel bereikt worden dmv een lift of hoogtewerker, wat extra tijd en geld kost. 
 • Iets duurder dan de folie die je aan de binnenkant kleeft.

Absoluut. Een zon-opgewarmde woning verkoelen kost heel wat energie.

Zonwerende folie kan de opwarming weren of vertragen met als gevolg er minder energie nodig is om de woning te gaan koelen.

Een opgewarmde woning gaan koelen zal altijd meer energie kosten dan een koude woning op te warmen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Bestanden