Wij zijn gesloten van 10 tot en met 17 april 2024.

Meubel & Wand Bekleding

Waarom bestaand meubilair vervangen, als je het kan upgraden?

Meubel & Wand Bekleding

Creëer, renoveer of transformeer meubels en wanden.

Dankzij het enorme gamma aan interieur folies kunnen alle egale oppervlakken bekleed worden.

Keukens, dressings, inbouwkasten, tafels, venstertabletten, leefruimten, hotelkamers, … Zowat alles in uw woning of handelszaak kunnen we in een nieuw kleedje steken.

Met meer dan 470 referenties van zelfklevende bekledingen zijn onze oplossingen perfect op maat van uw stijl voor interieurs die passen bij uw imago.

Waar wacht u nog op om uw projecten te lanceren?

Ontdek onze nieuwe collectie

Blader door de nieuwe en stijlvolle brochure of zoek de juiste kleuren in onze online cataloog.

Natuursteen

Soft Touch

Metallic

Effen Kleur

Textiel

Glitter

Belangrijkste voordelen

Snel en betaalbaar meubelen laten wrappen heeft heel wat voordelen

Snel & Eenvoudig

Snel en eenvoudig te plaatsen systeem, zonder luchtbellen en bestand tegen hitte en vocht

Lagere kost

50 tot 70% goedkoper dan traditionele renovatie

Kwaliteit

Ongeëvenaarde kwaliteit, zowel wat materiaal als wat uitzicht betreft

Garantie

Garantie van 10 jaar tegen het scheuren en verkleuren

Tijdbesparend

Snelle plaatsing zonder onderbrekingen

Vaak Gestelde Vragen

Dat kan zeker! Zolang de wand egaal is, kunnen we hierop een interieur folie gaan bevestigen. Het kan mogelijk zijn dat we de muur eerst moeten voorzien van een primer.

Van interieur kun je bijna alles bekleden. Dus kijk vooral creatief naar je huidige inrichting. Als het glad en egaal is, kunnen wij het in een nieuw jasje steken.

Enkele voorbeelden:

 • Keukens
 • Werkbladen
 • Dressings
 • Deuren en kozijnen
 • Plinten
 • Bar
 • Kasten
 • Kastdeurtjes
 • Wandlampen
 • Plafondlampen
 • TV meubels
 • Bijzettafels
 • Salontafels
 • Decoratieve objecten
 • Stoelen
 • Stoelpoten
 • Tafelpoten
 • Bureaubladen
 • Wandschakelaar
 • Wandplanken

Wrappen is het bedekken of bekleden van een object met speciale wrapfolie waardoor deze een geheel nieuwe uitstraling krijgt.

Ja, dit geeft een superstrak resultaat. Zoals bij alle objecten moet de deur wel glad zijn en voorbehandeld zijn. Een geverfde deur is een perfecte onderlaag, een deur in grondverf kan ook. Onbehandelde houten deuren moeten eerst voorzien worden van een primer voordat we deze kunnen wrappen. 

Kunststof kozijnen, stalen kozijnen en houten kozijnen zonder beschadigingen kunnen ook perfect gewrapt worden. Het geeft je tot wel 10 jaar plezier zonder verkleuringen. De wrap is helemaal egaal, dus geen verfstrepen en een superstrak eindresultaat. Je kiest zelf de kleur en of deze mat of glanzend moet zijn.

Ja, als het hout egaal is kunnen we het wrappen. Hout met een structuur kan niet gewrapt worden. Onbehandeld hout moet eerst behandeld worden. Dus ondanks dat de wrapfolie geen lijmresten achter laat als je het er ooit af wilt halen zal er wel een primer op onbehandeld hout aangebracht worden.

Zowat alles is mogelijk. Er zijn bijna 500 kleuren. Verdeeld over folies met hout, natuursteen, marmer, en leder imitatie, tot gewone kleuren, soft toch, textiel en glitter folie. 

Heb je een idee om iets te laten bekleden? We denken graag met je mee!

Nee, onze interieur folies zijn opgebouwd uit meerdere lagen. Over de printlaag ligt een beschermlaag. Deze laag is krasvast, stootvast en UV bestendig.

Toch kan de folie ondanks deze bescherming alsnog wel beschadigen. Net als schilderwerk of hout zelf kan ook wrapfolie schade oplopen. Het fijne aan interieur folie is dat dit snel en goedkoop te herstellen is. 

De folie die wij gebruiken is van hoge kwaliteit. Deze heeft een beschermlaag die UV bestendig is. Daarom verkleurt onze folie ook niet. 

Dat kan en dit zonder lijmresten achter te laten of beschadigingen aan de ondergrond. Enkel wanneer de ondergrond voordien geverfd was, kan je de verf er mee af trekken. Opgepast! De interieur folie zit er zeer stevig op. Je bent echt wel even bezig om het eraf te krijgen.

Dat kunnen we je ongeveer vertellen via een vrijblijvende offerte. We komen vrijblijvend bij u langs en rekenen dan graag voor je uit hoeveel materiaal en tijd het bekleden van je interieur of meubels precies gaat kosten. Wrappen van het interieur is altijd maatwerk dus we hebben geen algemene prijzen.

Om je toch een idee te geven voor bijvoorbeeld een keuken: Dit kan schommelen tussen de 1500€ en 4000€. Afhankelijk van de hoeveelheid en type folie en de moeilijkheidsgraad van de installatie.

Je kunt onze interieur folies schoonmaken met normale schoonmaakmiddelen, warm water en een schoonmaakdoek. Als je geen schuursponzen, bijtende middelen, zuren, chloor-, of bleekhoudende middelen gebruikt kun je de folie gewoon reinigen.

Dat hangt volledig van het project af. Sommige keukens zijn in één dag klaar sommige keukens duren wel twee tot drie dagen. Datzelfde geldt voor het interieur.

Je krijgt van ons een heldere offerte voorafgaand aan het werk, daarin geven we ook aan hoelang we verwachten bezig te zijn.

De prijs voor de plaatsing is een vaste prijs, waardoor je dus niet extra zal gaan betalen indien we toch langer werk hebben.

Je zal alvast geen rondvliegend stof en storend geluid ondervinden. Wrappen is een redelijk stil proces. Wat wel wat geluid maakt zijn onze speciale heat-guns. Maar ook deze zijn redelijk stil. Het bekleden is een stofvrij proces. Dus ook daar hoef je je geen zorgen over te maken. Als we klaar zijn ruimen we alles netjes op en nemen we alle rommel mee. Dus we laten je achter met een mooier huis dan toen we kwamen.

In België en zelfs daarbuiten. Ook in Nederland, Luxemburg, Frankrijk en zelfs Spanje doen we geregeld projecten. Geen uitdaging is ons te groot!

Ondanks dat we kastjes of interieurdelen zelf ook nog reinigen met speciale ontvetters is het natuurlijk wel fijn om niet in een keuken terecht te komen die al maanden geen schoonmaakbeurt gezien heeft. Om dit allemaal te reinigen zijn we onnodig lang bezig wat we in dat geval ook door moeten rekenen. Dus de voorbereiding bestaat uit het opruimen van de werkruimte en poetsen van de kastjes of de interieurdelen die we gaan wrappen.

Verder hebben we enkel wat ruimte nodig en elektriciteit.

De inhoud van keukenkasten dient niet verwijderd te worden.

 • Wrappen geeft snel resultaat. In één tot twee dagen is het klaar.
 • Wrappen is goedkoper dan vervangen of spuitwerk.
 • Wrappen geeft geen stof of rommel.
 • Er hoeft niet verbouwd te worden.
 • Wrapfolie gaat tot wel 10 jaar mee.
 • Wrapfolie is weer te verwijderen en laat daarbij geen lijmresten achter.

Zeker, we geven alvast 2 jaar op ons werk en van de leverancier krijg je 10 jaar garantie op de folie op het scheuren en verkleuren.

Garantie op het loskomen van de folie:
Als de folie zou loskomen, komen we dit voor je repareren en stellen mogelijk een onderzoek in bij de leverancier. Dit is namelijk uitzonderlijk. We geven dan ook 2 jaar garantie op loskomen van de folie. Uiteraard gebruiken we een extra primer om het mogelijks loskomen tegen te gaan.

In principe wel, al raden we dit niet aan omdat de folie vocht afstotend is. Hierdoor kan je bij natte voeten snel uitglijden. 

Op zich wel, al raden we dit niet echt aan als je geen ervaring hebt. Het aanbrengen gebeurd op een bepaalde manier en ook de afwerking aan de hoeken is een techniek die je onder. de knie dient te hebben.

Deze interieur folies zitten steeds op een rol van 122 cm. De rol zelf bevat 50 lopende meter folie. Het kan al eens gebeuren dat een oppervlak groter is dan 122 cm, dan maken we gebruik van een naad of kleine overlap. Dit naargelang het type bekleding.

Van de 500-tal kleuren uit het gamma hebben we steeds een 200-tal kleuren op stock. De andere minder gekozen kleuren dienen per 10 meter geprint te worden en dit neemt een 4tal weken in beslag.

De uitvoering van onze projecten gebeuren steeds tussen de 2 a 8 weken.

De folie heeft een eigen lijmlaag. 

Vooraleer we van start gaan dienen we er eerst voor te zorgen dat de ondergrond egaal, proper en ontvet werd. 

Vervolgens gaan we de ondergrond voorzien van een primer voor een nog betere hechting van de lijmlaag. Dan wordt de folie aangebracht en afgewerkt door middel van de lucht die onder de folie zit er tussen uit te strijken.

Ja, vocht en water kan niet geabsorbeerd worden door de folie. Wat wel belangrijk is, is dat er geen water kan komen tussen de folie (lijmlaag) en de ondergrond.

Dit kan bijvoorbeeld mogelijks gebeuren op een werkblad in een keuken. In dat geval kitten we de randen af met silicone.

Ja. De folie kan temperaturen aan tot 300 graden celcius. Wanneer de folie een bepaalde afgeronde vorm dient aan te nemen, warmen we de folie ook op zodat deze flexibel en rekbaar wordt.

Bij normaal gebruik niet. De folie heeft een zeer sterke lijmlaag, die wij nog eens extra gaan versterken door gebruik te maken van een primer op de ondergrond. het loskomen is hierdoor zo goed als ommogelijk.

Indien dit toch het geval zou zijn, mag je ons steeds contacteren en zoeken we samen naar een oplossing.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Bestanden